Institucionalno varstvo

V Centru slepih, slabovidnih in starejših Škofja Loka izvajamo dejavnost institucionalnega varstva za starejše in kot edini zavod v Sloveniji zagotavljamo tudi prilagojene prostore in okolico za življenje slepih in slabovidnih oseb. Center spada med večje domove v Sloveniji, saj nudi nastanitev in oskrbo 220 stanovalcem. Praviloma v Center sprejemamo prebivalce starejše od 65 let iz območja Upravne enote Škofja Loka ter slepe in slabovidne osebe iz vse Slovenije.

Izvajanje storitev Centra je primerljiva z večino drugih slovenskih domov za starejše. Stanovalcem omogočamo kakovostno nastanitev, celodnevno oskrbo in aktivno preživljanje časa v kulturnem, družabnem in duhovnem pomenu. Glede na njihovo zdravstveno stanje jim nudimo tudi kakovostno in zahtevno zdravstveno nego in oskrbo.

V Centru omogočamo namestitev 220 stanovalcem, ki bivajo v 123 sobah, 40 enoposteljnih, 69 dvoposteljnih in 14 triposteljnih sobah. Stanovalcem so na voljo še skupni prostori, kot so jedilnice, čajne kuhinje, dnevne sobe, Burnikova dvorana, knjižnica, prostori fizioterapije in delovne terapije, recepcija…

Skoči do osrednje vsebine